Boeken kopen

Leesboeken, studieboeken, informatieve boeken en woordenboeken, je kan alles kopen of bestellen bij een (online) boekenwinkel.

Boeken zijn nog steeds relatief duur. Er zijn immers vele mensen die er nog geld aan moeten verdienen. Denk aan de schrijver, de uitgever, de drukker, de groothandel en de winkelier. Dit bij elkaar opgeteld kom je al gauw aan een paar tientjes per boek.

Vooral studieboeken zijn een dure aangelegenheid. Er bestaan studieboeken die een paar honderd euro kosten. Bovendien maken scholen graag gebruik van de nieuwste druk, waardoor een boek volgend jaar of het jaar daarop bijna niets meer waard is. Echter… een schoolboek is wel belangrijk en vaak een vereiste. Een goede oplossing is dan om tweedehands boeken te gaan kopen.

Tweedehands boeken kopen

Kijk op internet naar websites waar tweedehands boeken aangeboden worden. Om er zeker van te zijn dat je het juiste boek hebt (dus niet alleen de titel en de schrijver), controleer je het ISBN nummer. Dit is een nummer wat op de achterkant van elk boek staat. Nu weet je zeker dat je de juiste druk te pakken hebt. Er zijn meerdere aanbieders van boeken, dus vergelijk ze met elkaar. Probeer zoveel mogelijk bij één persoon te kopen, om de verzendkosten laag te houden. Vraag na of er markeringen of aantekeningen in het boek staan. Niet alle scholen zijn hier namelijk van gediend.

Tweedehands boeken verkopen

Natuurlijk kan je je eigen boeken ook verkopen. Voor leesboeken doen niet veel mensen dit, omdat ze het leuk vinden om boeken te bewaren. Voor kinderboeken en studieboeken is er echter een grote markt. Via diverse (online) boekenwinkels kan jij tweedehands boeken kopen of verkopen. Doe maar eens navraag bij een boekenwinkel bij jou in de buurt. Ook bij de kringloop kan je misschien je boeken kwijt en bij websites als bol.com worden tegenwoordig ook tweedehands boeken aangeboden. Zet duidelijk de volledige titel, de schrijver, het ISBN nummer en een korte beschrijving van het boek online. Zet de voordelen erbij (de nadelen laten we even achterwege…) en geef aan in welke staat het boek is. Is het een nieuw boek, een gebruikt boek of een echt oud boek?

Oude boeken

Echte oude boeken kunnen meer geld waard zijn dan je verwacht. Ook stripboeken van bijvoorbeeld Suske en Wiske kunnen veel opleveren. Controleer dit altijd voordat je het artikel verkoopt. Bij aankoop hoef je hier geen rekening mee te houden, je kan er immers alleen maar op vooruit gaan. Denk jij in het bezit te zijn van een echt collectors item? Er zijn diverse websites waarop je dit kan checken. Het boek dient natuurlijk wel in goede staat te zijn.

Studieboeken

Zet studieboeken online, voordat een nieuw schooljaar begint. Begint het schooljaar in september? Zet dan in mei de boeken online. Nieuwe scholieren beginnen dan namelijk al met zoeken. Op deze manier heb je de grootste kant om je boeken te verkopen, simpelweg omdat de meeste studenten dan op zoek zijn. Weet je zeker dat een boek verouderd is? Zet er dan geen ISBN bij. Sommige studenten hebben juist liever een oudere druk en ze vragen er vanzelf om.