Meubelen kopen

Als je voor het eerst op jezelf gaat, heb je meubelen nodig. Als je ‘gewoon’ gaat verhuizen, heb je ook meubelen nodig. Het kan ook zijn dat jij een kamer in je huis een nieuw uiterlijk wilt geven en ook dan heb je nieuwe meubelen nodig.

Er zijn vele meubelzaken waar je prachtige, nieuwe meubels kan kopen. In bijna elke stad zit wel een woonboulevard. Daarnaast biedt bijvoorbeeld Ikea ook een uitgebreid assortiment aan met woon artikelen.

Nieuwe meubelen kunnen duur zijn, zeker als je praat over een woonkamer. Denk maar eens aan alles wat je daar nodig hebt! Behalve een bankstel en stoelen heb je een salontafel nodig, een tv kastje, een bijzettafeltje en misschien wil je ook wel een buffetkast of een boekenkast. Bij vele mensen staat de eettafel ook nog in de woonkamer. Met andere woorden: Als je het allemaal bij elkaar optelt, kan het vrij duur worden. Een optie is dan om (een gedeelte van) je meubelen, tweedehands te kopen.

Waar koop ik tweedehands meubelen

Er zijn meer dan genoeg plaatsen waar tweedehands meubelen worden verkocht, maar de meest uitgebreide ‘winkel’ is toch echt marktplaats. Dagelijks worden er duizenden nieuwe artikelen te koop aangeboden, voor iedereen wat wils. Of je nou een strakke inrichting, een simpele inrichting, een kleurrijke inrichting, een landelijke inrichting of een rustieke inrichting wilt… Op internet vind je het allemaal. Soms bieden mensen een complete, bij elkaar passende inrichting aan. Dit kan erg handig zijn, omdat je het dan niet allemaal hoeft uit te zoeken. Vind je het echter wel leuk om apart dingen bij elkaar te zoeken? Ga dan eens kijken bij alle onderdelen. Let erop dat de kleuren op foto’s niet altijd overeenkomen met de werkelijkheid, verzamel daarom meerdere opties. Als je eenmaal je perfecte inrichting bij elkaar hebt, kan je gaan bieden. Biedt in eerste instantie niet de vraagprijs, maar ga eronder zitten. Als er een telefoonnummer bij staat, bel dan meteen. Wie weet kan je het samen op een akkoordje gooien en weet je zeker dat de meubelen van jou zijn.

Altijd eerst kijken

Ga altijd eerst kijken als je tweedehands meubelen wilt kopen. Je wilt immers zeker weten dat er niet (te veel) beschadigingen op zitten en dat de bank of stoel echt lekker zit! Hou er rekening mee dat je goed vervoer nodig hebt. Een busje of aanhanger is vaak wel nodig als je meubelen op gaat halen. Kijk of de kleur overeenkomt met de foto en of het artikel wel voldoet aan je verwachtingen. Je wilt straks niet in een huis zitten met vijf verschillende kleuren bruin.

Nadelen tweedehands meubelen

Hoewel goede meubelen niet snel verslijten, gebeurt het toch. Controleer een bank op doorzitten, kijk of de pootjes nog goed vast zitten enzovoort. Kijk onder de kussen voor brandgaten of vlekken en voel je niet bezwaard om kussens om te draaien. Hou er rekening mee dat je geen garantie hebt, dus je wilt wel dat het goed voor elkaar is.

Zelf mooier maken

Een bank naar je eigen stijl maken, doe je snel met kussentjes, een plaid of een grand foulard. Een salontafel pimp je met een loper en leuke kaarsjes of een bosje bloemen. Fotolijstjes op een televisiekast geven een totaal andere uitstraling en zie je de beschadigingen in die boekenkast nog wel als al jouw boeken erin staan? Dit zijn allemaal tips om je tweedehands meubelen eigen te maken.