Tweedehands kleding kopen

Voor mensen die dol zijn op winkelen en erg graag regelmatig anders bijlopen, Is tweedehands kleding kopen een perfect uitkomst.

Voor niet al te veel geld kunnen zij regelmatig een nieuwe outfit scoren en een oudere outfit proberen te verkopen. Niet alleen kleding, maar ook accessoires en schoenen zijn tweedehands te verkrijgen. Wat dacht u van het gigantische aanbod in handtassen? Dat is niet voor niets… handtassen hoef je immers niet te passen, je kan simpelweg aan een foto zien hoe de tas eruit ziet.

Tweedehands kleding kan u natuurlijk online kopen, via websites als marktplaats. Maar wist u dat er ook winkels waren speciaal voor tweedehands kleding?

Waar moet ik op letten?

Waar kan u nou goede tweede hands kleding kopen? Het ligt er ook aan wat u persoonlijk onder ‘goed’ verstaat. Bent u op zoek naar duurzame merkkleding of naar goedkopere kleding, maar dan met een goede service? Mag de kleding al jaren oud zijn of moet het nog nooit gedragen zijn? Bij tweedehands winkels verkopen ze meestal van alles wat. Ga meerdere winkels langs en kijk goed rond. Voor dameskleding gaat u misschien wel naar een andere winkel dan kinderkleding. Ook bruidsmode is tweedehands erg goed te kopen. Een bruidsjurk is meestal maar één keer gedragen.

Oost Nederland

In het Oosten van ons land zijn er meerdere goede tweedehands winkels te vinden. Hier enkele voorbeelden van tweedehands winkels in Oost Nederland:

 • Kringloopwinkel (meerdere steden)
 • Eersteklas Tweedehands (Enschede)
 • Het Winkeltje (Hengelo)
 • De inloop (Almelo)

Bij een tweedehands winkel bestaat ook de kans dat de eigenaar of eigenaresse uw oude kleding wil opkopen om te verkopen. Ga hier niet zomaar vanuit en overleg het altijd even. Het kan zijn dat uw kleding niet bij de stijl van de winkel past of simpelweg te afgedragen is.

Noord Nederland

Ook in het Noorden van Nederland zijn meerdere tweedehands winkels te vinden. Vraag in uw omgeving rond en zoek het internet af. Daarnaast kunt u natuurlijk ook altijd in de krant kijken bij advertenties of misschien ligt er binnenkort wel een folder bij u op de mat over tweedehands kleding. Enkele voorbeelden van tweedehands kleding winkels in Noord Nederland:

 • Kringloop (meerdere steden)
 • St. Mamamini (Groningen)
 • Sylvia’s sneupwinkel (Leeuwarden)
 • Second Hand Rose (Assen)

West Nederland

Vooral in de grote steden in het Westen van ons land zijn er volop tweedehands winkels te vinden. In Amsterdam is natuurlijk het waterlooplein, waar ontelbaar veel kleding te vinden is. U kan ook even kijken bij:

 • Kringloop (meerdere steden)
 • New life Second Hand (Amsterdam)
 • Second Sas (Utrecht)
 • Twice as Nice (Rotterdam

Rest van Nederland

Het beste is om gewoon op internet te zoeken naar tweedehands winkels. In elke plaats zit minimaal één winkel, in totaal zijn het er dus teveel om op te noemen! Tweedehands winkels hebben vaak een ‘pakkende’ naam, waarin naar voren komt dat het een tweedehands winkel is. Mocht u een winkel tegenkomen, ga dan gewoon even kijken. Net als bij alle andere winkels is het altijd even afwachten of u de service en de collectie voldoende vindt.