Goede tweedehands kleding

Goede tweedehands kleding is vaak helemaal niet moeilijk te vinden. Als u de tijd heeft om goed te speuren en u vind een geschikte aanbieder bij u in de buurt, kan er weinig fout gaan.

Het enige wat echt belangrijk is, is de juiste maat. Of u een kledingstuk mooi of praktisch vind, is vaak wel te bepalen aan de hand van een foto.

Omdat een kledingstuk groot of klein uit kan vallen, is het handig als er een foto bij staat van een ‘model’ met het kledingstuk in kwestie. Iemand die laat zien hoe het kledingstuk valt enzovoort. Als de persoon in kwestie ongeveer dezelfde lichaamsbouw als u heeft, is het erg handig en duidelijk te zien.

Tweedehands kleding passen

Passen is vaak niet mogelijk als u tweedehands kleding koopt, maar dit is niet altijd zo! Gaat u bijvoorbeeld naar een winkel waar ze tweedehands kleding verkopen? Dan zijn er altijd wel pashokjes waar u even kunt passen. Ideaal, want zo weet u zeker dat de broek, trui of wat dan ook geschikt is voor u. Vele tweedehands winkels kopen ook uw eigen tweedehands kleding in. Zo kan het zijn dat u op den duur niet eens meer hoeft te betalen voor uw kleding, maar het wordt onderling geruild. Zeker als u duurdere merken in uw bezit heeft, is dit een goed idee. Dure merkkleding wordt ook tweedehands nog goed verkocht.

Hoe weet ik of de tweedehands kleding goed is?

U kunt goede tweedehands kleding aan een aantal dingen herkennen. Natuurlijk kan u het inspecteren of gaatjes, vlekken en losgelaten draden. Maar let ook op de kleur! Is het artikel al erg vaak gewassen? Bij broeken dient u vooral de bovenkant te controleren. Door lopen en zitten is dit het eerste wat verslijt, daarnaast zijn de knieën belangrijk. Bij bovenkleding kan u erop letten dat alle knoopjes er netjes aan zitten en let op de naden aan de zijkant. Vooral dames hebben nog weleens de neiging om kleding te klein te kopen, maar het toch aan te doen!

Hoe vind ik een tweedehands winkel?

Tweedehands winkels kan u makkelijk vinden door te kijken naar advertenties in de krant, op internet te zoeken en door advies te vragen aan vrienden en familie. Een tweedehands winkel zit vaak niet midden in een centrum, maar op een B locatie. De kans dat u er ‘spontaan’ tegenaan loopt is daarom klein. Vaak moeten dit soort winkels het ook hebben van mond op mond reclame, vraag daarom goed aan mensen om u heen of zij iets weten!

Hoe werkt de betaling?

In principe werkt het bij een tweedehands kledingwinkel als volgt:

  • Iemand brengt een kledingstuk (bijvoorbeeld een broek)
  • De inkoper bepaald of het kledingstuk geschikt is en verkoopbaar
  • De koper bepaald, samen met de verkoper een verkoopprijs
  • Van de verkoopprijs gaat 50% naar de originele eigenaar en 50% naar de winkelier

Iedereen wint! De verkoper heeft geld verdiend, de winkelier heeft geld verdiend en de koper heeft een mooie broek voor een goede prijs.