Kantoormeubelen kopen

Kantoormeubelen kopen is vrij lastig. Zeker als je van plan bent om op een kantoor mensen aan het werk te zetten of om klanten of gasten te ontvangen. Een kantoor is niet zoals een huis, je kan het niet simpelweg in je eigen stijl inrichten.

Meestal wordt er gekozen voor een strakke uitstraling, met niet al te veel afleiding. Door één of meerdere mooie schilderijen op te hangen, wordt het geheel niet kil.

Een strakke uitstraling is iets wat veel mensen mooi vinden. Het staat ordelijk en netjes. Bovendien oogt het professioneel. Aan kantoormeubilair kan je veel geld kwijt, maar je kan het ook een stuk goedkoper houden. Bij relatief goedkopere winkels verkopen ze ook kantoormeubilair! Een andere optie is natuurlijk om meubilair tweedehands te kopen.

Meubilair via faillissement

Als een bedrijf failliet gaat, gaat de complete inventaris in de verkoop. Deze verkoop wordt geregeld door de curator die aangesteld is. Soms wordt er een faillissement verkoop houden, soms wordt alle inventaris per stuk verkocht. Omdat alles verkocht wordt voor de zogenaamde ‘executiewaarde’ is dit een goed moment om je slag te gaan. Soms nog gloednieuwe meubelen kunnen via de curator voor een spotprijsje aangeschaft worden. Vaak gaat dit grotendeels van mond tot mond. Probeer er dus achter te komen welke bedrijven failliet zijn of op het punt staan om te gaan en wees er als de kippen bij. Als de curator een relatief goed bod krijgt, zal hij waarschijnlijk direct met je in zee gaan. Let op: Bijna elk bedrijf heeft wel kantoormeubilair! Het hoeft geen meubelzaak te zijn die failliet is gegaan of een administratiekantoor. Het kan net zo goed een schildersbedrijf of een winkelier zijn die kapot is gegaan.

Kantoormeubilair via internet

Op internet zijn speciale websites waar tweedehandse zakelijke artikelen aangeboden worden. Dit kan gaan over stellingen, over verpakkingen, over een winkelinrichting, noem het allemaal maar op. Hier valt dus ook kantoormeubilair onder. ‘Gewone’ sites waar ze tweedehands artikelen verkopen, hebben vaak ook een zakelijk gedeelte aan hun website hangen, zoals marktplaats.

Tweedehands winkels

Bij tweedehands winkels kan het goed mogelijk zijn dat u tegen kantoormeubilair aanloopt. Bij een winkel als ‘de kringloop’ zal het wellicht lastiger zijn, maar er zijn genoeg winkels waar u even kunt gaan kijken. Kijk even op internet naar winkels waar tweedehands kantoormeubilair wordt ingekocht en wordt verkocht. Zij hebben vaak diverse modellen staan.

Niet zomaar kopen

Hoe aantrekkelijk een ‘koopje’ soms ook klinkt, koop het meubilair alleen als u het ook mooi vind. Als het goed is zit u veertig uur per week achter het bureau en moet u er dus voortdurend naar kijken. Daarnaast wilt u graag dat het stevig en stabiel is en nog enkele jaren meegaat. Een bureau moet ook praktisch zijn qua formaat en indeling. Zitten er voor uw werk geschikte lades in? Of moet u straks nog een paar honderd euro uitgeven aan een bijpassende dossierkast. Hou hier allemaal rekening mee.