Kwaliteit van tweedehands spullen

Over de kwaliteit van tweedehands spullen valt veel te zeggen. Het ligt er per artikel aan of aan de buitenkant goed te zien is of een artikel werkt. Bij een zitbank kan u goed zien of er beschadigingen op zitten, maar koopt u tweedehands een mobiele telefoon, dan is het vaak al een stuk minder te zien.

Probeer daarom altijd om een situatie te creëren waarbij je de kwaliteit kan controleren. Bijvoorbeeld door persoonlijk te gaan kijken. Als je iets gaat bekijken waar je geen- of minder verstand van hebt, neem dan iemand mee die er wel verstand van heeft.

Ter voorbeeld nemen we nu een mobiele telefoon die we tweedehands gaan kopen. Waar let je allemaal op?

Tweedehands mobiele telefoon kopen

Een tweedehands mobiele telefoon kopen kan erg lastig zijn. Je kan aan de buitenkant immers niet zien, wat er van binnen mis is. Oriënteer je daarom altijd eerst via internet. Op een forum of via de website van een merk kom je veel te weten over het type toestel wat jij in gedachten hebt. Ga op zoek naar veelvoorkomende gebreken. Is er bijvoorbeeld een toestel waarbij de camera niet altijd werkt? Test dit dan op het moment dat je de telefoon gaat bekijken.

Als je een tweedehands telefoon koopt, wil je graag dat alles zo goed mogelijk werkt. Mobiele telefoons worden veel gebruikt, dus hou rekening met gebruikerskrasjes op de voor- of achterkant van de telefoon. Krasjes op een touch screen kunnen funest zijn!! Hou hier rekening mee. Controleer allereerst of een toestel simlock vrij is door er je eigen simkaart in te doen. Verstuur als test een smsje naar iemand (zet in dit smsje elke letter van het alfabet, om te kijken of elke toetst het doet) en bel even iemand om te controleren of de luidspreker en microfoon werken. Controleer vervolgens de camera, de instellingen en eventuele applicaties of spelletjes. Als alles goed lijkt te werken, bevestig je pas dat je telefoon wilt kopen.

Uitschuifbare telefoons

Een uitschuifbare telefoon is handig, omdat er met één druk een compleet toetsenbord tevoorschijn komt. Niet alleen handig, het is ook erg gevoelig voor beschadigingen. Test dit daarom goed als je bij een telefoon gaat kijken. Voordeel is wel: Je kan met gemak elke toets testen. Doe dit dan ook!

Touch screens

Als je een telefoon wilt kopen met touchscreen, hou er dan rekening mee dat er geen krasjes of beschadigingen op zitten. Kijk goed of er niet ergens een klein barstje zit, dit wordt namelijk alleen maar erger. Probeer op diverse plaatsen of het touchscreen werkt en of het toestel snel reageert.

Zakelijke telefoons

Zakelijke telefoons worden voornamelijk gebruikt voor bellen, smsen en voor het controleren van e-mail. Met je eigen simkaart kan je makkelijk kijken of internet goed werkt op het toestel en of het typen van een e-mail gemakkelijk en snel is. Hou er rekening mee dat er blue tooth op zit, zodat je gemakkelijk hands free kan gaan bellen.