Tweedehands kleding

Als u graag minder geld uit wilt geven aan kleding, maar wel regelmatig wat nieuws wilt kopen, dan kan u eens een kijkje nemen in de wereld van de tweedehands kleding.

Er zijn diverse winkels die tweedehands kleding verkopen. De meest bekende is hiervan wel de kringloop winkel, die op meerdere locaties in Nederland te vinden is. Op het waterloopplein in Amsterdam kan u ontzettend veel aanbieders vinden van tweedehands kleding.

Er zijn echter ook diverse kleine winkels in het land waar tweedehands kleding verkocht wordt. Speur het internet eens af naar een leuke winkel bij u in de buurt. Deze zitten veelal niet midden in een centrum, maar op een B locatie. Vraag ook om advies bij familie en vrienden.

Tweedehands kleding via internet

Op internet wordt erg veel tweedehands kleding aangeboden. Het nadeel hiervan is dat u het niet van tevoren kan passen, het voordeel is dat het makkelijk en snel is. Bovendien is het een stuk goedkoper dan kleding in de winkel kopen. Kijk goed naar de foto die bij een advertentie staat, probeer in te schatten of de verkoper betrouwbaar is en bedenk natuurlijk altijd of u het kledingsstuk wel aan zal doen. Betalen kan veilig door het artikel onder rembours te laten verzenden. Dit is relatief duur, maar u weet zeker dat u uw geld niet kwijt bent. Ruilen van tweedehands kleding is niet mogelijk, hou hier rekening mee! Twijfelt u over de maat? Vraag dan aan de verkoper om de lengte of breedte op te meten. Op deze manier krijgt u een duidelijker beeld.

Tweedehands schoenen via internet

Als u bijna altijd dezelfde schoenmaat draagt, kan u rustig schoenen bestellen op internet. Ook tweedehands! Schoenen zijn makkelijk weer ‘als nieuw’ te gebruiken door een goede schoensmeer (in de juiste kleur). Vraag hierover advies bij uw schoenmaker. Het nadeel van online schoenen kopen is dat schoenen vaak al naar de voet van iemand anders staan. Bovendien worden schoenen niet gewassen, waardoor u het een onfris idee kan vinden. Dit kan u gemakkelijk oplossen met een hygiënisch inlegzooltje, die ook wasbaar is.

Welke maat moet ik kopen?

Over het algemeen weet iedereen wel zijn maat, maar het komt regelmatig voor dat kleding groter of kleiner uitvalt. Vraag dit aan de verkoper voordat u het artikel koopt. Kijk ook goed naar foto’s. Heeft de verkoper ongeveer dezelfde lichaamsbouw als u? Dan is het helemaal ideaal. Inschatten is nooit makkelijk en dit is dan ook het nadeel van tweedehands kleding online kopen. Een miskoop is sneller gemaakt.

Betaling via internet

Vele kopers willen vooraf geld ontvangen, voordat ze het artikel opsturen. Door het artikel op te halen, voorkomt u verzendkosten. Bovendien kan u dan het artikel goed bekijken voordat u over gaat tot de daadwerkelijke koop. Als dit niet mogelijk is, kan u in de meeste gevallen het geld overmaken en uw adres doorgeven. U kan ook afspreken om de betaling te spreiden. De helft voordat het verstuurd is, de andere helft als u het product ontvangen heeft.